Thursday, December 20, 2012

Blocking di dalam Facebook

Sekali kita telah memblocking seseorang dalam facebook, orang yang kita 'blocking' itu tidak akan dapat melihat kita langsung di dalam facebooknya walaupun kita telah mem'public'kan post-post dan gambar dari akaun itu. Oleh itu janganlah membuang masa berfikir yang orang yang telah di 'blocking' itu akan dapat melihat semua post dan gambar kita.

Ia adalah satu sistem keselamatan yang telah diwujudkan oleh facebook untuk melindungi pemilik akaun. Mungkin ada orang berfikir, bahawa bila ia telah mem'public'kan post dan gambarnya, maka semua orang akan dapat membaca dan melihat, betul, tetapi tidak bagi akaun yang telah di'blocking'kan.

Walaupun saya bukan pengguna tegar facebook, tetapi saya telah lama tahu ini, tetapi ada sebilangan pengguna facebook yang masih tidak tahu banyak rahsia-rahsia di dalam facebook.

No comments:

Post a Comment