Saturday, February 16, 2013

minda kecil, minda sederhana dan minda besar

 Saya pernah berkongsi perkara seperti dibawah lama dahulu. Tetapi saya terbitkan lagi sekali kerana merasakan ia adalah satu perkara yang baik. Bukanlah maksudnya saya ini hebat sangat apabila berkongsi perkara-perkara yang berkaitan dengan motivasi. Dari berkongsi perkara-perkara yang tidak berfaedah, lebih baik saya berkongsi sesuatu yang ada manfaat.

MINDA KECIL-:

Golongan ini sentiasa berfikiran negatif dan prejudis dan sentiasa mencari salah orang lain.Senantiasa memikirkan perkara yang remeh temeh dan mempunyai mentality victim.Dan senantiasa cenderong untuk berbicara tentang kehidupan harian mereka. 95 peratus manusia adalah terdiri dari golongan ini.

MINDA SEDERHANA-:

Golongan ini sentiasa berusaha untuk menyelesaikan persoalan golongan minda kecil tadi.4 peratus manusia dari golongan ini.

MINDA BESAR-:

Golongan ini mempunyai minda yang besar..jiwa yang besar…golongan ini sentiasa mencari idea idea yang baru untuk kebaikan semua orang.Baik untuk negara…bangsa dan agama.Dan golongan ini senantiasa berpandangan jauh dan mempunyai skop pandangan yang luas.Golongan ini hanya 1 peratus sahaja.

No comments:

Post a Comment