Wednesday, September 18, 2013

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN

    
Untuk saya yang consider junior ganyut nih memang la tak dapat apa-apa pendapatan pun setakat nih, 
baru RM 0.40 sen je. Itu sebab tak pandai berblog dan tak rajin, padan la kannn.
Tapi tengok kawan-kawan yang betul-betul otai seperti cik cida nuanza, blog betul-betul membantu menyumbang pendapatan beliau.
 Bukan takat dari iklan, dari order customer lagi. 
Tak menang tangan. Memang berbaloi. 
Serius. saya jadi saksi.
Bukan modal banyak sangat sampai ribu raban, yang penting minat dan rajin.
Oleh itu, saya percaya, blog bukan takat boleh jadi pendapatan sampingan. 
Malah boleh jadi pendapatan utama jugak!!
Err..masa dah tamat ke?

 BEN ASHAARI

 (sebenarnya segan nak join Ben Ashaari punya segmen nih. 
Tapi memandangkan anak dia comel dan dia tinggal dekat-dekat Putrajaya, 
maka, memaksa diri jugaklaa.
Mana tau, satu hari terhadap muka lak kan, takla malu sangat ngan Qaliff tu, ada point la, haha)

13 comments:

  1. Replies
    1. selalu baca entry dia, saja nak try join segmen dia lak..:)

      Delete
  2. Selamat bersegmen :) Goodluck :)

    Aimi dari segmen yang sama : http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Pagi…

    Terima kasih kerana kongsikan pengalaman anda..

    Jaa datang dari segmen yg sama jugak…

    http://www.jaakechik.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  4. best kalau ikut segmen dia...kancil selalu join tetapi masa tidak mengizinkan untuk kancil ikut...apapun jangan lepaskan peluang

    ReplyDelete
  5. Satu masa mesti dapat merasa jugak. Sikit sikit lama lama berbukit bukit :)

    ReplyDelete
  6. salam kenal tuan rumah...follow sini dan sedekah dalam tabung supaya tuan rumah tersenyum..

    ReplyDelete
  7. tira singgah sini jeng jeng jeng .
    http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete