Friday, September 27, 2013

Word Verification


Sebenarnya saya tak tahu apa "word verification" dalam box komen sebelum ini. PCL, Jaa Kechik dan beberapa orang blogger lagi tegur saya untuk buang "word verification" supaya jadi lebih user freindly. Tapi saya asyik terlupa nak tanya apa tu "word verification" ?.

Bila saya komen pada blog saya sendiri, ok je, tak susah pun. Tapi bila komen pada blog orang yang ada menatang ni :

Saya hairan. Kenapa ada benda ni. Susahla nak komen. Kenapa diorg tak buang?

Aduhai..Zila. Kau dah blog dari tahun 2009, sampai sekarang, "word verification" tu pun tak tahu apa.

Rupa-rupanya bila orang komen pada blog saya, menatang ni keluar juga. Harini barulah saya tahu, box komen tu tak user freindly sebenarnya...Uhuhuhu...

 Oklah terima kasih banyak-banyak yang telah menegur saya. Saya sendiri tak perasan.

Terima kasih-Terima kasih-Terima kasih 

Harini saya dah buang Word Verification yang tak user freindly tu
Saya harap, kalau ada yang tak kena dan tak mesra dengan blog ini tegurlah ya. 
Sebab kadang-kadang sayapun tak perasan kelemahan saya!
Errr..header blog tu nanti dulu ye!


14 comments:

  1. yeay! dah senang komen...hahaha...sally pun lupa nk tegur :P

    ReplyDelete
  2. Peace ! ..ok bagusdah buang menda WV tu...ada org sengaja nak test pelawat yg datang ni robot ke manusia..haha .

    ReplyDelete
  3. As'kum! saya pun dah buang verification code tu.. itupun selepas kawan2 yang masuk buat komen beritahu... kalau tak sampai sekarang saya biar je... sebab tak perasan benda tu ada.

    Saya sampai sini setelah berkunjung ke blog sheila... selamat berkenalan!

    ReplyDelete
  4. ye sng sikit nak komen..mata ni rabun..susah nak tgok word verification tu

    ReplyDelete
  5. akak pun tak guna words verification tu...melambatkan proses komen. kadang tersalah ulang sampai 3 kali..tapi komen moderation tu akak guna... sbb nak tapis setiap komen sebelum publish.. itu pun sejak ada komen pelik yg masuk. kalau takde dua-dua tu memang senang....

    ReplyDelete
  6. yeay dah tak ada :) lagi senang nak tinggalkan komen kan :) terima kasih pada yang sudi menegur kan :) memang kadang kita tak perasan kan.. Ros memang tak letak benda ni..

    ReplyDelete
  7. betul tu, kalau takde word verification lebih mesra komen.. masa mula2 aktif berblog dulu pun PCL pernah tegur.. terima kasih sangat pada dia..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kak. alhamdullilah. dah buang pun word vertification. hehehe. mudah lah kami semua nak tinggal komen disini nanti :)

    ReplyDelete
  9. sonang kerja nak tinggalkan komen. hahahahaa.....jangan marah :)

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah ... selama ni tabah jer post comment walaupun seksa ... heheheeee

    ReplyDelete
  11. haha.. sy nak tegur jugak.. tapi pd sy okey je.. hehehe.. akhirnya blog ni getting friendly la...

    ReplyDelete
  12. ..sy mmg nyampah cket kalau blog yg ade word verifications ni..kat blog sy dh buang..errr rasanya dh buang dlu.. hehehe

    ReplyDelete
  13. saya datang singgah & follow..
    saya pun tak suka ada box ni.. susah bila time nak komen bnyk2 entry..

    ReplyDelete