Sunday, November 10, 2013

Motivasi - terhebat dikalangan terhebat

Siapa manusia yang tidak mahu menjadi hebat
Semua pun mahu menjadi hebat
Yang menyangka dirinya sudah hebat pun ramai juga

Tetapi hakikat sebenarnya tidak mudah untuk menjadi benar-benar hebat
Orang yang hebat tidak mudah melenting
Tidak mudah mencaci
Tidak mudah bermegah-megah
Tidak mudah merasa sombong

Orang yang hebat
mudah memaafkan
 tidak membesar-besarkan perkara yang remeh temeh
dan tidak mudah memperlekeh-lekehkan orang lain
Orang yang hebat tidak akan mengaku dirinya hebat

p/s : Jangan mudah sangat merasa diri hebat
Hanya kerana tahu dan pandai dalam satu dua perkara

33 comments:

  1. Hehee... Hebat juga entry ni, simple n padat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiba-tiba teringat kenangan lama..hihihi, jadikan saja sebagai motivasi dan peringatan

      Delete
  2. Assalamualaikum kak.. Eraz datang terjah sini.. Eraz suka entri ini.. Betul kata-kata akak dalam entri ni.. Bukan senang nak jadi hebat.. Pasti akan tempuhi beberapa halangan sebelum berjaya.. Dan jika berjaya, jangan la bermegah.. "Jangan mudah sangat merasa diri hebat, hanya kerana tahu dan pandai dalam satu dua perkara.." Terbaik!

    http://www.erazfadli.com/2013/11/siapa-yang-sudi-beri-link-blog.html

    ReplyDelete
  3. biarlah status hebat tu org lain yg beri tapi bukan diri sendiri yang rasa ...

    ReplyDelete
  4. Betul tu kak..merendah diri itu lebih baik :)

    ReplyDelete
  5. salam kak..betul tu....selalu la merendahkan diri....:)

    ReplyDelete
  6. agak susah utk menjadi hebat.
    tapi x mustahil :)

    ReplyDelete
  7. hebat hanya wujud bagi mrk yg riak ...

    ReplyDelete
  8. betul tu kak.. semestinya Allah yang paling hebat..

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum...bagus dan hebat entry nie... siapa lah kita ini utk merasa hebat kan!..

    mselim3

    pls: ingatan yg bagus nie...

    ReplyDelete
  10. betul tuh..kne sentiasa mengamalkan wasatiyyah

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum kak.. ingatan buat diri sendiri jugak ni.

    ReplyDelete
  12. great self reminder. thx for sharing akak..

    ReplyDelete
  13. satu quote yang memang terbaik...orang intelligent akan abaikan haters,..

    ReplyDelete
  14. zila...akak try buat widget cam zila yg kanan atas sekali tu napa nama followers akak tak keluar...nama orang lain plak yg ada hehee.... zila copy code yg mana?

    ReplyDelete
  15. Hebat di mata manusia hanya sementara...hebat dsisi Allah jua matlamat utama.

    ReplyDelete
  16. tq so much Zila...berjaya...hehee tulah, bukan nak baca dulu main copy je haha

    ReplyDelete
  17. yup.. walau sehebat mana pun kita, ingatlah ada lagi yang lebih hebat. ingatlah, Allah maha hebat..

    ReplyDelete
  18. Memmet... Selalu ingatkan sy ye if rasa2 mcm sy ada berbuat salah ke apa ke pada tulisan saya.... In sya allah... Sy nk jadi manusia hebat...

    ReplyDelete
  19. zila...nak adjust apa kat 'top comment' tu supaya nama kita tak keluar sekali...

    ReplyDelete
  20. Jadilah spt padi.. semakin berisi semakin tunduk.. Semakin hebat semakin bersyukur kpd anugerahNya..

    ReplyDelete
  21. salam.. orang yg hebat ialah orang yg suka menolong orang lain.. bukan mempergunakan kehebatanya untuk menjatukan atau gunakan kelemahan orang lain utk kepentingan diri dendri.. sebaiknya orang yg hebat sentiasa membantu org lain tanpa ada kepentingan yg tersendiri :)

    ReplyDelete
  22. biarlah kita hebat disisi Allah

    ReplyDelete
  23. Bengang jugalah saat berdepan ngan jenis org yg perasan bagus ni.. huhu

    ReplyDelete
  24. motivasi buat diri deqla jugak ni.. hakikatnya sukar jugak nak jadi org yg hebat.. kdg2 kita xleh lari dari sikap negatif kan.. haishh...

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum kak.. dah beberapa hari tak ada entry.. sibuk kah?..

    ReplyDelete
  26. salam kak,betol tu kak :) org yang hebat adalah org yang mempunyai sikap yang baik...dan banyak bertawakal..:)

    ReplyDelete
  27. kita hanya insan yang kerdil kalau nk dibandingkan dgn Pencipta kita yg Maha Hebat..

    ReplyDelete