Friday, January 10, 2014

Video graviti terbalik highway papar kimanis

Entry ini adalah rentetan entry yang ini
Entah tiba-tiba mendapat kerajinan untuk menguplod beberapa hari yang lepas.
Jadi saksikanlah.
Tempat kejadian pendek sahaja
Tapi ia benar-benar kejadian
Untuk lebih tahu, datanglah ke mari, tapi cari orang yang betul-betul tahu kedudukannya
Dalam video ini ia nampak macam menurun sedikit,
tapi ia ada bahagian yang memang macam mendaki atau jalan yang rata.
Saya terlewat sikit videokan dari tempat yang sebenar

26 comments:

  1. x leh tgk videonya kat opis ni..nanti kat rumah deqla tgk..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. ala..jarak berapa meter je abang abil...

      Delete
  3. mmg pernah tgok video yg mcm ni..cuba jln kaki plk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan kaki tak effect apa2 kak, kenderaan je..hihi

      Delete
  4. Mungkin memang kawasan itu aje kot. Allah nak jadikan boleh aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kak, tak banyak tempat ada macam ni

      Delete
  5. Tak pernah tengok lagi sebelum ni.

    ReplyDelete
  6. Pernah dengar keadaan yang seperti ini... tp belum ade rezeki mengalaminya sendiri

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak. sheila dah tengok. maknanya apa ek? kereta dalam keadaan free gear tapi still boleh gerak? itu ke maksudnya. nak bagitau lagi 2mgu review blog akak akan keluar. maaf sangat sheila lambat update, sheila baru nak warm up berblogging semula :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..gitulah ceritanya, biasa turun bukit gerak sendiri bolehkan, tapi yg ni naik bukit atau sebahagian di jalan rata, kereta boleh gerak sendiri juga

      Delete
  8. Sebenarnya ilusi ini berlaku kerana perspektif. Keadaan di hadapan dan kiri kanan jalan menampakkan seperti mendaki. Menarik dan unik kerana ianya jarang2 berlaku pada alam semulajadi, hanya beberapa tempat didunia yg ada berlakunya situasi sebegini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga blogger bagitau...tp malas nak explain lebih2, kita anggap jelah ia graviti terbalik..hihihi

      Delete
  9. menarik tu kak.. satu keajaiban.. semuanya dengan kuasa Allah juga..
    p.s: semoga mood kak zila sudah baik petang ini..

    ReplyDelete
  10. Naik bukit boleh gerak tanpa menekan minyak & masuk gear tu mmg nmpak mustahil.. mmg kena ada kaedah saintufik utk menjelaskannya, klu x sesetengah org boleh jadi kurafat hehee.. nice sharing Zila.. :)

    ReplyDelete
  11. aduh , panjang lebar dok menerangkan kat anak buah kat sebelah ni . ntah dia faham ke idok nih ...

    ReplyDelete
  12. owh..dua2 tiga kali gak la play video ni baru pham..yg garviti nya bila kreta berjalan.. tanpa.. pakai gear.. amazing..
    p/s: suka header baru sis...sejuk mata memandang :)

    ReplyDelete
  13. mula-mula tak faham..kena repeat tengok baru faham,,,

    ReplyDelete
  14. salam zila.. lady xleh tgk.. sob3x.. tenet slo..

    ReplyDelete
  15. pernah tgk sekali video cmni...tapi tak ingat kat mana tmptnya..lbh krg dlm video ni la..kereta dimatikan enjin..tp still jalan..

    ReplyDelete
  16. alahai.. tak dapat nak tengok pula.. takpe, nanti boleh tengok bila balik rumah :)

    ReplyDelete