Thursday, April 10, 2014

Motivasi

Ini adalah sedikit motivasi buat sahabat-sahabat blogger sekalian. To be happy? Jangan terlalu memikirkan perkara-perkara bangang yang terjadi disekeliling kita atau sengaja ditimpakan oleh orang yang tidak bertamadun. Semua masalah ada jalan penyelesaian. Lambat atau cepat, ia akan selesai atau pudar begitu sahaja. Life must goes on. All the best.

Jangan berdendam dengan orang. Berdendam bukan jalan penyelesaian yang baik. Jalanilah kehidupan ini dengan bahagia dan gembira.


sayur...sayur...sayur!!!!
butter prawn...awww...
lobster meh? LOBSTERRRR
kasihanilah saya yang pes taim nak makan lobster niii....jadi abaikan jumlah makanan yang nak membesarkan lemak itu
kerapu..wallaweh...
amekkawww
jelly kelapa..slurpp

dalam perjalanan ke laut lepas..tak ada safety jaket..Alhamdulillah selamat..walaupun dilanda hujan badai. Kawan sebelah siap teriak ketika bot dipukul gelombang...'Arghhh..janganlah bot terbalik...aku tak kawin lagi..'. hahaha, takut jadi kelakar pulak. (bertuah dapat merasa pengalaman menjadi nelayan di lautan yang luas...)
kucing yang sangat mesra. tetapi hanya dengan saya seorang. "Feel appreciated", walaupun cuma dari makhluk yang kerdil

20 comments:

  1. yummylicious makanan2 tu semua kak...betul kak dari kita focus pada perkara2 yang menyakitkan hati baik kita teruskan hidup kita seperti biasa dan lagi kita gembira lagi orang tu sakit hati...biar dia dengan bayang2nya sendiri...

    ReplyDelete
  2. nyummm..nyummmm..sendawa dh tengok...lama dah tak muncul sehat ke zila...?

    ReplyDelete
  3. dah lama tak singgah cne..akak sibuk ya.sedapnya menu tu kak lapar terus

    ReplyDelete
  4. tak perlu berdendam dengan orang lain..tapi makanan itu buatkan terliur hahaha

    ReplyDelete
  5. sedap lobster ; teringat sy terpesan lobster rm90+ suatu masa dulu..; masih belajar tp lidah teringin nk rasa ...

    ReplyDelete
  6. Memaafkan adalah langkah terbaik utk mendapat ketenteraman jiwa...dan senyum selalu... :)

    Dalam memberi motivasi jiwa...tiba2 termotivasi perut melihat hidangan yang cukup menyelerakan! Telan air liur ajer ler...huhu

    ReplyDelete
  7. bagus motivasi tu kak..tapi mkanan lobster tu lg sangat2 memotivasikan saya..he..he

    ReplyDelete
  8. Motivasi ni buat saya lapar lah Zila hehee.. Nice sharing :) :)

    ReplyDelete
  9. wah motivasi terbaik ni..gambo makanan tu buat saya lapar dengan segera..

    ReplyDelete
  10. jgn buang masa layan org2 kurang cerdik...nanti kita pun sama level jugak jadinya hehe..

    ReplyDelete
  11. Motivasi dengan gambar makanan... terbaik la.. hihi..

    ReplyDelete
  12. Perghhh sedappppppppnya makanan tue semua kak.. laporr terus nie hahh..=D

    ReplyDelete
  13. Wallah, gambar makanan2 ni semua menggoda nrl... sedappp tu... ^__^

    ReplyDelete
  14. motivasi yang menyelerakan ha ha..kucing tu suka dengan bau kasyuut tu kuttt..hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tergelak saya baca komen che mid nih..hahahaha...betul gak agaknya kasyut tu bau ikan masyinnnn..tu yg dia follow je dari mula sampai, siap hantar balik kat bot dengan sekor anjing lagi kat situ...

      Delete
  15. sedapnya tengok gambar makanan itu semua kak.. teruja, kecur air liur

    ReplyDelete
  16. Sambil mata menikmati hidangan sambil minda absorb motivasi Zila...

    ReplyDelete
  17. Semua menu menyelerakan.. lobster tak pernah makan walaupun hubby pernah belikan tapi kami bagi mak & abah hubby makan (on request)

    ReplyDelete