Tuesday, February 14, 2017

Kidzania Kuala Lumpur

#Throwback

Kidzania adalah impian hampir setiap kanak-kanak. Kecuali mungkin anak-anak orang berada yang biasa pergi ke luar negara dan bermain permainan lebih hebat atau kanak-kanak yang tidak biasa di asuh dengan permainan-permaian sebegini. Tetapi saya berani katakan, hampir 90% kanak-kanak mengimpikan untuk bermain Kidzania.

Di Kidzania permainan kanak-kanak direka seperti realiti. Justeru mereka dapat merasa alam dewasa mengikut acuan sendiri walau hanya seketika. Anak-anak rasa sangat teruja bila boleh berlagak seperti orang dewasa. Usah kata kanak-kanak, kadang-kadang emak dan ayah pun teruja melihat anak-anak bermain di sini. Tetapi nasihat saya, biarlah mereka memilih sendiri permainan yang diminati. Jangan masuk campur dan berilah kebebasan mengikut pilihan mereka. 

Yurannya standard. Ada yang kata mahal, ada yang kata murah. Once in a while, tidak mengapa bagi yang berkemampuan. Kalau tidak berkemampuan, utamakan saja keperluan keluarga. Keriangan anak-anak boleh juga di cari ditempat lain.

7 comments:

 1. cara paling mudah nak buka minda mereka kepada dunia realiti ...

  ReplyDelete
 2. bestnye...klu ada yang dekat cni, boleh la rietta pergi...

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum Zila,

  Anak-anak dah besar2 memang tak jejak ke Kidzania laa nampaknya, pasti satu pengalaman yang seronok buat anak-anak ke sini kan :)

  ReplyDelete
 4. Pehh siap lengkap dengan uniform lagi..bwk budak-budak memang seronok la!

  ReplyDelete
 5. kalau anak dah beso nak bawak pi sini lah..

  ReplyDelete
 6. salam
  ckup menarik dan interaktif tempat ni :)
  mesti kanak2 pun enjoy

  ReplyDelete
 7. tengok gambar pun dah nmpak sangat berinteraktif..

  ReplyDelete